Vi är alla som en familj

Vi vet att vår glädje ger smak
till det vi producerar

Idag driver Maria och Lin Stafsäter Gårdsglass tillsammans. Med Lin tillbaka på plats är cirkeln sluten. Med deras gemensamma intresse för hantverket och det kreativa skapandet driver de företaget framåt tillsammans. De hoppas att deras positiva framtidssyn på
verksamheten ska utstråla hela vägen ut till gästerna.
I deras värld är ingenting omöjligt.

Maria Ekman

Maria har sin bakgrund från universitetsstudier i internationell politik och ekonomi i Vermont och marknadsföring i Sverige. Efter att ha levt ett antal år i USA reste hon hem till Sverige där hon träffade sin man Johan som har sina rötter på Stafsäter som han även driver. Drömmen väcktes då hos Maria om att starta en egen verksamhet på gården. Kanske var det vid en föreläsning i USA med grundaren till det internationellt kända varumärket Ben and Jerrys som intresset för glass uppstod.

2011 var året då dörrarna slogs upp till en glassfabrik med ett mycket unikt koncept. Bakom företaget stod då Maria och hennes svärmor med drömmar att skapa ett hantverk i form av glass med grundläggande värderingar om närproducerat.

Caroline Larsson

Lin har arbetat på Stafsäters gårdsglass sedan det startade 2011. Som den första sommarjobbaren fann hon snart ett stort intresse för företaget och vikten av hantverk skapat av omtanke.  Efter gymnasiet arbetade hon heltid och var en självklar del i verksamheten. Med visioner om att utveckla sitt sinne för affärer påbörjade hon studier på annan ort.

Med examen i kvalificerat inköp och upphandling och med erfarenhet av strategiskt inköp återvände Lin efter några år till Stafsäter Gårdsglass, denna gång som delägare i företaget.  Idag arbetar hon med sitt drömjobb!

Johan Ekman

Johan har sina rötter här på gården i Stafsäter och efter studier vid både Linköpings Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala driver han nu gården med inriktning mot skogsbruk, jakt samt uthyrning av några bostadshus som finns här på gården. Här är Johan i sitt rätta element, han brinner för friluftsliv, jakt och skytte, men även för matlagning från grunden med råvaror från sin egen skog och mark.

Andra intressen som Johan har är gamla hus, snickeri och hårdslöjd. Stafsäter är helt enkelt ett paradis för Johan och här finns allt som ligger honom varmt om hjärtat. Johan är väldigt snäll, omtänksam och generös, men locka inte fram ”arga gubben” i honom genom att missa skyltarna om privat område…en liten del av Stafsäter vill han nämligen få ha bara för sig själv.